Castelul Peleș

Caștelul Peleș – Sinaia – Județul Prahova


Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

Castelul Peleș este un palat  construit între 1873 și 1914. Fostă reședință de vară a regilor României, în prezent este muzeu.

Castelul Peleș este situat în Sinaia, pe Valea Prahovei, la 44 km de Brașov și la 122 km de București.

Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

În 1883 are loc inaugurarea oficială a Peleșului, pe care domnitorul l-a văzut ca pe un „sediu” al noii dinastii. Iar așezarea sa pe Valea Prahovei nu era întâmplătoare. Nu departe, la Predeal, era pe vremea aceea granița României cu Austro Ungaria. Dar, ulterior, după unirea Transilvaniei cu Vechiul Regat, castelul a ajuns să fie amplasat chiar în inima țării.

Peleșul a căpătat apoi o tot mai mare importanță, devenind reședința de vară a familiei regale române, care petrecea aici destul de multă vreme, de obicei din mai până în noiembrie. Aici s-au ținut importante întruniri politice, cum au fost Consiliile de Coroană din 1914 (când s-a hotărât neutralitatea României din primul război mondial, care tocmai începuse) și 1925.

 

Romania Montana – Cazare Sinaia


Imagini Obiectiv:

castelul peles, obiective sinaia, valea prahovei, obiectiv turistic valea prahovei, castelul peles sinaia, peles valea prahovei castelul peles, obiective sinaia, valea prahovei, obiectiv turistic valea prahovei, castelul peles sinaia, peles valea prahovei castelul peles, obiective sinaia, valea prahovei, obiectiv turistic valea prahovei, castelul peles sinaia, peles valea prahovei castelul peles, obiective sinaia, valea prahovei, obiectiv turistic valea prahovei, castelul peles sinaia, peles valea prahovei

 

 

 

 

 

 sursa: Wikipedia, Youtube

Review 0
0 Utilizatori (0 voturi)
Review0
Ce spun vizitatorii nostri... Lasa un review
Sorteaza dupa

Fii primul care lasa review

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Mai mult
{{ pageNumber+1 }}
Lasa un review

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează