Termeni și condiții

Site-ul www.romania-montana.ro este proprietatea SC CG DUNAREA MEDIA SRL, denumit in continuare administrator. Prin acest document se stabilesc termenii și condițiile de utilizare a site-ului www.romania-montana.ro.

Utilizatorul reprezintă acea persoană fizică/juridică care accesează site-ul www.romania-montană.ro.

Unitățile partenere sunt reprezentate de unități de cazare, restaurante, organizatori de evenimente, instituții publice, sau orice alt partener ale cărui servicii sunt promovate pe site-ul www.romania-montana.ro.

Prin continuarea navigării pe acest site, utilizatorul se angajează să respecte termenii și condițiile de utilizare.

Informații pentru utilizatori (turiști)

Romania-montana.ro este un portal care prezintă utilizatorilor zonele turistice montane din România. Portalul pune la dispoziția utilizatorilor, în mod gratuit, informații despre aceste zone turistice montane. Materialele distribuite prin acest site au scop de informare generală, nefiind însoțite de alte garanții.

Romania-montana.ro centralizează și promovează informațiile furnizate de unitățile partenere (unități de cazare, restaurante, instituții publice, sau orice alt partener ale cărui servicii sunt promovate). Astfel, pentru zonele montane promovate pe site, utilizatorul va avea la dispoziție oferte de cazare, oferte de servire a mesei, informații și oferte despre evenimente și activități adiacente. Romania-montană.ro nu își asuma răspunderea și nu poate fi făcut responsabil pentru veridicitatea conținutului informațiilor furnizate de unitățile partenere, acestea fiind introduse sau preluate de la parteneri. Prin intermediul portalului Romania-montana.ro se dorește punerea la dispoziția utilizatorului (potențial turist) a unor informații corecte și complete, tocmai pentru ca acesta să își programeze o vacanța după gusturile sale.

Administratorul site-ului sfătuiește utilizatorii să contacteze direct proprietarul unităţii partenere (prin telefon sau formular de contact) pentru obține informaţii suplimentare despre oferta și tarifele prezentate pe romania-montana.ro şi pentru rezolva eventuale neînțelegeri. Romania-montana.ro nu își asumă eventualele schimbări ale tarifelor unităților partenere, acestea fiind stabilite și asumate de fiecare unitate în parte.

Majoritatea unităților de cazare pot solicita un avans la rezervare (returnabil sau nereturnabil în funcție de politica unității de cazare), tocmai de aceea utilizatorul care efectuează rezervarea are obligația de a se informa direct la unitatea parteneră cu privire la acuratețea tarifelor unității respective și la cuantumul avansului solicitat.

Administratorul site-ului va verifica periodic acuratețea informațiilor, pentru a pune la dispoziția utilizatorilor informații și oferte cât mai corecte.

Informații pentru unitățile partenere

Prin completarea formularului de adaugare a ofertei dumneavoastă pe site-ul romania-montană.ro confirmați veridicitatea informațiilor transmise și sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului.

Odată ce unitatea parteneră publică pe site materiale, acesta conferă dreptul administratorului site-ului de a utiliza materialele furnizate în scopul promovării turistice atât pe site-ul romania-montana.ro cât în alte scopuri de promovare turistică (pliante, spoturi, etc), cât și dreptul de a asocia sigla Romania Montană cu aceste materiale.

Prin prezența pe acest site unitățile partenere își asuma responsabilitatea pentru conținutul informațiilor și a ofertelor furnizate, de eventualele nerespectări ale legilor ce reglementează activitatea turistică, drepturile de autor ale altor persoane, concurența neloiala sau publicitatea falsă. Reclamațiile și sesizările din partea unui utilizatorilor portalului, sau a organelor de control cu privire la anunțul unității partenere va viza direct unitatea parteneră.

Evenimentele și festivalurile din zonele montane vor fi promovate gratuit, iar informațiile vor fi preluate direct de la organizatori.

Unitățile de cazare nou adăugate pot fi promovate gratuit timp de 3 luni de zile pe portalul romania-montana.ro. Această facilitate este valabilă până la 1 August 2018.

Conținutul site-ului

Sigla, design-ul. harta interactivă, elementele grafice, întregul continut în format text, precum și orice alte elemente tehnice/materiale de prezentare a serviciilor si facilităților (excepția fiind reprezentată de situația în care este menționat expres un alt proprietar sau o altă sursă a conținutului paginilor) sunt proprietatea www.romania-montană.ro și reprezintă conținutul website-ului.

Continutul site-ului, indiferent de tipul acestuia, poate fi utilizat numai în scopuri personale, necomerciale și anume prin afișarea pe ecranul unui computer, smartphone, tabletă sau prin imprimarea în forma originală, în scopul personal, necomercial, a unor materiale sau informații prezente pe site.

Utilizarea conținutului în alte scopuri în afara celui personal, necomercial, se poate face numai cu acordul scris, expres al www.romania-montana.ro și al administratorului acestuia, în conformitate cu normele și condițiile stabilite de către administratorul romania-montana.ro.

În consecință este interzisă copierea, reproducerea, transmiterea, vânzarea, distribuirea (integrală, parțială sau cu modificări) facută pe un site de internet sau în oricare altă parte, a conținutului și a materialelor site-ului romania-montană.ro, fără precizarea sursei și fără solicitarea acordului. Pentru a solicita acordul vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail romaniamontana@gmail.com sau contact@romania-montana.ro .

Administrarea portalului

Accesul utilizatorului la informaţiile și materialele oferite prin intermediul site-ului este liber.

Pentru a-și promova serviciile, unitățile partenere își vor crea și gestiona un cont de utilizator. Unitatea parteneră se va înregistra și autentifica prin completarea câmpurilor solicitate, folosind un nume de utilizator și o parolă. Administratorul site-ului avertizează asupra faptului că parola nu trebuie dezvăluită nimănui, și aduce la cunoștința utilizatorului înregistrat că nici administratorul  site-ului/companiei nu vor cere parola, care este și va rămâne secretă.

Totodată administratorul informează utilizatorul înregistrat că furnizarea datelor în mediul online presupune anumite riscuri, iar administratorul site-ului nu poate garanta protecția datelor în cazul unor atacuri cibernetice. Divulgarea datelor se face pe riscul utilizatorului.

Administratorul site-ului nu își asumă responsabilitatea pentru disfuncționalitățile ce pot interveni în funcționarea portalului, atâta timp cât acestea nu sunt provocate intenționat.

Administratorul site-ului își rezervă dreptul de a modifica:

  • conținutul site-ului
  • termenii și condițiile site-ului
  • structura paginii de recenzii prin eliminarea comentariilor injurioase sau nejustificate

fără a anunța în prealabil utilizatorii.

Administratorul site-ului își rezervă dreptul de a suspenda conturile utilizatorilor care oferă informații false, care postează comentarii injurioase sau care nu respectă termenii și condițiile.

Site-ul şi administratorii săi respectă viaţa dumneavoastră privată și datele cu caracter personal pe care ni le furnizați în momentul navigării.

Atât portalul cât și administratorul său respectă legislaţia națională în vigoare, respectiv Legea nr. 677/2001 cu privire la protecţia datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ei ulterioare.