Borsa

Despre Borsa

4 Unitati de cazare

21005 Afisari

Borşa este un oraş de pe Valea Vişeu, între Munţii Rodna şi Maramureş. Oraşul este la aproape 80 de km via DN 18 de Sighetu Marmaţiei, ultima comună din vale înainte ca Pasul Prislop să ajungă în Moldova.

Borşa se află între două arii importante, aflate sub protecţie: Parcul Natural din Munţii Maramureş şi Parcul Naţional din Munţii Rodnei.

La aproape 6 km nord de Borşa este o aşezare minieră numită Baia Borşa, care până nu demult era un important centru de minerit pentru cupru, argint şi plumb. Este parte a oraşului Borşa.

La câţiva km est de Borşa, în mijlocul peisajelor alpine, se află una dintre cele mai importante staţiuni din nordul României, Staţiunea Borşa, situată la o altitudine de 850 m.

Datorită altitudinii, a pădurilor mereu înverzite, a aerului, mulţi vin aici pentru a fi trataţi pentru boli pulmonare diverse, precum bronşitele. Ca în multe locuri din România, tratamentele se bazează adesea pe remedii naturale şi ape minerale, dar aici include şi mofete, ieşiri vulcanice în pământ, de unde ies dioxidul de carbon şi alte gaze. (sursa: romanianmonasteries.org)

Cascada Cailor – Este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa Complex, în partea de NE a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ˝Podul Cailor˝, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri.

Cuvinte cheie: [:ro]cazare borsa, pensiuni borsa, vila borsa, cazare maramures, hotel, pensiune in maramures[:]