Izvorul Muntelui

Despre Izvorul Muntelui

2 Unitati de cazare

11793 Afisari

Obiective turistice în zonă:

Lacul Izvorul Muntelui este cunoscut și sub denumirea de Lacul Bicaz și s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic. Situat la câțiva kilometri în amonte față de orașul Bicaz, pe cursul superior al râului Bistrița, Lacul Izvorul Muntelui este cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din România. Totodată, lacul reprezintă locul unde se oglindește Muntele Ceahlău în zilele însorite. (viziteazaneamt.ro)

Masivul Ceahlăul este unul din cei mai bogați munți în legendă și mitologie. Aici o poți întâlni pe Baba Dochia, pe Vulturul lui Traian, pe Panaghia, Toaca și mulți alții.

Înconjurat de valea Bistricioarei la nord, valea Bicazului la sud, valea Bistriței la est si văile Bistrei, Pinticului si Jidanului la vest, masivul Ceahlău este constituit dintr-un sistem de culmi dispuse radial, având altitudini ce variază între 1000-1300 m și care converg către cele două puncte mai înalte: Vârful Ocolașul Mare – 1907 m si Vârful Toaca – 1904 m.

Pentru trasee și obiective în zona click aici .

Sursa articol si foto: www.ceahlaupark.ro

Cuvinte cheie: [:ro]cazare, neamt, ceahlau, izvorul muntelui, bicaz, cabana, pensiune, oferte, sejur, romania montana[:]