Sinaia

Despre Sinaia

11 Unitati de cazare

14517 Afisari

Fosta reședință a regilor, având nume sfânt, provenit de la Muntele Sinai, ce a fost dat pentru prima oara Mănăstirii omonime de către Spătarul Mihail Cantacuzino (sec. XVII), Sinaia îmbină neîntrecut frumusețea naturii cu cea a artei arhitecturale.

Cunoscută și sub numele de Perla Carpaților este renumită pentru pârtiile de ski moderne, tratamente și atracțiile turistice regale.

Castelul Peleș este fosta reședință a regelui Carol I și impresionează prin eleganță și elementele arhitecturale, fiind unul dintre cele mai admirate castele din România și chiar din Europa. Castelul Pelișor, un palat de dimensiuni mici, a fost cândva reședința de vară a principilor moștenitori ai României.

Tot aici, există și alte obiective precum Cazinoul Sinaia, unde se organizează manifestări culturale, Casa Memorială George Enescu, autentic românească și Mănăstirea Sinaia.

La o distanță de 125 de km de București, 106 km de Aeroportul Internațional București-Otopeni și 35 km de Brașov, Sinaia este situată de-a lungul DN 1, beneficiind și de căi ferate de acces.   (sursa text: primaria-sinaia.ro , foto: Facebook – Primaria Sinaia)

Cuvinte cheie: [:ro]cazare sinaia, munte, sinaia, vila, pensiune, sinaia prahova, hotel sinaia, cazare munte prahova, ski sinaia, revelion sinaia, craciun la sinaia, revelion valea prahovei[:]