Soveja

Despre Soveja

3 Unitati de cazare

17296 Afisari

Soveja, a fost populată încă din neolitic, când omul a găsit aici tot ce-i era necesar pentru supravieţuire. Aici au fost descoperite urme de locuire ce aparţin neoliticului târziu (cultura Cucuteni) şi epocii bronzului (cultura Monteoru).

În anul 1645, Matei Basarab, domnitorul Ţării Româneşti, a zidit pe malul pîrîului Dragomira o mănăstire, construcţia fiind menită să consfinţească împăcarea cu Vasile Lupu, domnitorul Moldovei.

La mănăstirea Soveja a fost surghiunit, la 26 februarie 1846, scriitorul Alecu Russo, domnitorul Moldovei, Mihail Sturdza, luând o asemenea măsură pentru faptul că, la îndemnul lui, actorii încălcaseră dispoziţiile cenzurii voievodale. Alecu Russo a descoperit şi cules acel una dintre cele mai importante opere a literaturii populare româneşti, balada “Mioriţa”, publicată apoi de Vasile Alecsandri în cunoscuta sa culegere de poezii populare. (sursa – wildcarpathiaadventure.ro )

Localnicii din zona de munte a judeţului Vrancea ţin şi astăzi tradiţia din bătrâni de a afuma caşul de vacă, produs simbolic pentru staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa.(sursa – adevarul.ro )

Cuvinte cheie: [:ro]cazare soveja, statiune, ozonata, natura, padure, vile, pensiuni, oferte,cazare munte, romania [:]